- 4,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 dkg margaryny KASI
- 6 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- owoce
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i margaryną, następnie żółtka ubić z 3/4 szklanki cukru (nie musi być zbyt mocno ubite). Dodać żółtka do mąki i zagnieść ciasto.
Ułożyć ciasto na blachę, na ciasto ułożyć owoce: jabłka, agrest, wiśnie, śliwki, rabarbar (rabarbar okruszyć 0,5 h wcześniej cukrem)
Na owoce pokruszyć ciasto. Na ciasto wylać białka ubite z 3/4 szklanki cukru.
Na koniec pokruszyć resztę ciasta i orzechy.
Piec w temperaturze ok. 160 oC, 45 minut, termoobieg. Blacha 36*26.
K. G.
Comments powered by CComment