- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka wody letniej
- 1 łyżeczka soli i cukru
- 5 dkg drożdży
Drożdże rozdrobnić w 1 łyżeczce śmietany (tu dodać cukier).
Ugnieść ciasto i odłożyć do narośnięcia (w ciepłym miejscu).
Blaszkę smarujemy olejem następnie wykładamy ciastem.
Na ciasto:
- Przyprawa do pizzy
- Koncentrat pomidorowy lub ketchup
- Pomidory
- Podsmażone mięso mielone lub wędlina
- Średnia cebula
- 1 papryka czerwona i zielona
- Kukurydza
- Ser (dodaæ na 10 minut przed wyjęciem z piekarnika)
Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku, majonez, śmietana, przyprawy (maga, cukier)
Piec ok. 40 minut w temperaturze 200 oC.
J. A.
Comments powered by CComment