Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- cebula
- ogórek kiszony lub konserwowy (osobiście wolę kiszony)
- kukurydza
- majonez
- jogurt naturalny
- kapusta pekińska
Wykonanie
- pierś kurczaka pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni z niewielka ilością oleju - filety doprawiamy przyprawą gyros (należy dać dużo przyprawy do smaku).
- Sałatka gyros jest sałatką warstwową, składniki należy układać w następującej kolejności (licząc od spodu)
- pierś z kurczaka podsmażona z przyprawą gyros
- parę kleksów keczupu
- pokrojony w drobną kostkę ogórek kiszony
- cebula (może być wcześniej sparzona lub podsmażana)
- kukurydza
- posiekana kapusta pekińska
- całość zalewamy sosem - sos przygotowujemy poprzez wymieszanie majonezu z jogurtem naturalnym w stosunku 1:1
Comments powered by CComment