SKŁADNIKI:
- 40 dag mięsa mielonego
- 2 świeże kajzerki
- 2 jajka
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka świeżej mięty
- 125ml oleju/oliwy do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Ryż
NA SOS:
- 20 dag jogurtu naturalnego
- 2 łyżki świeżej mięty
- 2 łyżki białego octu winnego
- Sól
WYKONANIE:
- Kajzerki zetrzeć na grubej tarce, dodać miętę, jajka i mięso.
- Całość wymieszać, dodając musztardę, sól i pieprz.
- Z masy formować niewielkie kotleciki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
- Składniki sosu dokładnie wymieszać i polewać gorące kotleciki.
- Podawać z ryżem
DOBRA RADA:
- Prawdziwie grecki smak poczujemy, używając oliwy z oliwek.
Comments powered by CComment