Składniki ciastek z kaszy mannej
Masa:
1 litr mleka zagotować z 1 szklanką cukru i 1 kostką margaryny.
Dodać do tego cukier waniliowy i 1 szklankę kaszy mannej, gotować do ugotowania kaszy.
Dodaæ 2 łyzki kakao (gorzkiego) i bakalie (wedle uznania).
Polewa:
? margaryny, 8 łyżek cukru, 4 łyżki wody, 3 łyżki kakao.
Margarynê rozpuścić dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Wykonanie:
Na spód blachy układamy herbatniki (ja kupuje te małe ok.12 paczuszek na dużą blachę), na to kładziemy ugotowaną masę z kaszy mannej, na masę kolejną warstwę herbatników i na to wszystko polewa. Każdy herbatnik ozdobić orzechem lub jakimiś bakaliami. Kroić ciasteczka wielkości herbatników.
Smacznego!
K. P.
Comments powered by CComment